Werkwijze

Een koper en/of verkoper van een woning, de hypotheekverstrekker (financiële instelling), de verzekering (herbouwwaarde), de overheid (bezwaar WOZ beschikking), de belastingdienst en u als eigenaar zelf, vragen zich vaak af wat een:

Woonhuis

Appartement

Nieuwbouw woning ( taxatie vanaf tekening)

Beleggingspand

Winkel-/bedrijfspand etc. waard is.

Register Taxateur o.z.

Een Register Taxateur o.z. kan daar een objectief antwoord op geven door middel van het uitvoeren van een (gevalideerde) taxatie van de betreffende onroerende zaak. Aan de hand van deze informatie neemt de opdrachtgever, dat kunt u zijn, een beslissing ten aanzien van bijvoorbeeld een taxatie betreffende een aankoop beslissing/verkoopbeslissing/ verbouwing/oversluiting hypotheek/boedelscheiding/ bezwaar WOZ beschikking of een belastingaangifte etc.

Werkwijze

De werkwijze is als volgt: als u ons een taxatieopdracht geeft zal er door de binnendienst medewerker van ons kantoor zo spoedig mogelijk een afspraak worden gemaakt voor de opname van het te taxeren object (meestal dezelfde dag). Direct na opname/bezichtiging van uw pand(en) gaat de taxateur aan het werk op kantoor. Met gebruik van de modernste media gaat hij op onderzoek uit om zo de (gevalideerde) waarde van uw pand(en) te bepalen.
Zo bestudeert hij o.a. recente marktinformatie van vergelijkbare panden, de lokatie van het getaxeerde, onderhoud/afwerking, woon- en perceeloppervlakte etc. om de marktwaarde te onderbouwen.

Gecertificeerde taxateurs (RT)

Alle taxaties worden uitsluitend verricht door gecertificeerde taxateurs (RT). Onze taxateurs die de taxatie uitvoeren zijn aangesloten bij de branchevereniging VastgoedPro en zijn tevens ingeschreven bij NRVT (het register van erkende taxateurs o.z.).
Een VastgoedPro-taxateur heeft er, door inschrijving in het Nederlands Register van Vastgoed Taxateurs, blijk van gegeven zijn/haar vak onpartijdig, onafhankelijk, deskundig en integer uit te oefenen. Zij hebben zich aan een erecode en een tuchtreglement onderworpen en bieden de garantie van vakbekwaamheid.

Centraal Hypothecair Fond (CHF)

Een door ons bedrijf uitgebracht taxatierapport voldoet aan de laatste door het Centraal Hypothecair Fond (CHF) vastgestelde normen en voldoet tevens aan de eisen die voor financiering onder Nationale Hypotheek Garantie en de gestelde eisen van elke geldverstrekker (gevalideerd taxatierapport met tussenkomst van het NWWI en/of Taxateurs Unie) gesteld worden. U bent er zo van verzekerd dat uw taxatierapport door alle geldverstrekkers wordt geaccepteerd.

U heeft interesse om bij Driehoek Taxateurs o.z. uw taxatie te laten uitvoeren? Vul dan het aanvraagformulier in.